8. januar 2014

Nøstebarndress i striper

 Til den minste niesen til jul laget jeg en dress fra boken "Strikk til Nøstebarn". Egentlig et veldig greit prosjekt når man bare kom i gang.  Garnet som er brukt er Holst supersoft i fargene Allium og Peony. Det står at det går med 200g garn i oppskriften (nøstebarngarn) så jeg hadde bestilt 150g av hver farge. Dressen strikkes med dobbel tråd.Jeg bestilte etterhvert litt mer av Allium, den mørkeste for jeg syns det så ut som at jeg kanskje kom til å få litt for lite. Men hadde jeg delt det ene nøste i to så hadde jeg nok hatt nok. Det tok jeg ikke sjansen på.Siden jeg strikket i striper fikk jeg et lite problem bak da det skulle strikkes vendinger. Det kan man jo godt se på bildet. Visste ikke om det fantes en måte man kunne klart å lage striper på mens man strikket vendinger, men orket ikke begynne å lete på nettet. Rekner med at dressen blir brukt som sovedress osv uansett, så litt skjønnhetsfeil tåler mottaker håper jeg. 

Jeg har strikket fire omganger med den mørkeste (allium) og to omganger med den lyseste fargen(peony). Jeg har strikket den litt lengre både på bein og armer i håp om at den skal kunne vare en stund. I alt veier dressen med knapper ca 211g


Fant noen søte saueknapper 

Dressen er ikke akkurat veldig myk, men følte ikke at den klødde noe nevneverdig. Vet jo at mange strikker dressene i dette garnet så da må det jo gå greit. Et strikkeprosjekt jeg mest sannsynlig kommer til å strikke igjen, men kjenner det ikke haster :)

Strikkefakta

Mønster: #1925 Heil dress i dobbelt 2-tråds garn
Størrelse: 6-12 mnd
Garn: Holst supersoft uld
Garnmengde: Allium (mørk rosa) ca 140g
                Peony (lys rosa) ca 60g
Pinnestørrelse: 3.5 mm og 4.5mm11 kommentarer:

 1. Kjempesøt dress i vakre jentefarger! Synes ikke "skjønnhetsfeilen" gjør noen ting. Jeg skal straks i gang med en slik dress selv, men vet ikke om det blir striper eller ensfarget enda.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dressen er like fin i både striper og ensfarget synes jeg. Gleder meg til å se resultatet ditt :)

   Slett
 2. Det var en skjønn dress og herlige knapper! Heldige lita prinsesse!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg syns knappene var utrolig søte jeg også :)

   Slett
 3. Herlig dress med friske farger. Jeg bruker å droppe evndingene når jeg strikker stripestrikk og heller strikke midtpartet litt lenger. "Bleierompa" tar ikke så mye plass;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var et tips til neste gang. Takk :)

   Slett
 4. Kjempefin! Digger sjatteringene i holstgarnet:) Og holstgarnet blir mykere etter hver vask - merkbart mykere etter første vask, når spinneoljen forsvinner:) jeg pleier å droppe økningene bak dersom mottaker ikke har tøybleierumpe, men jeg synes slett ikke det gjorde noe at den ene stripa ble bredere, og det er nok mange flere der ute som har gjort som deg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Holst har jo også bra med utvalg i forskjellige farger :) Tror det blir dropping av økningene neste gang.

   Slett
 5. Har sett mange fargevarianter av denne dressen, men dette er en av de fineste så langt :) nydelige farger!

  SvarSlett
 6. For en kjempesøt dress! Herlige farger! Jeg synes heller ikke det gjør noe med den bredere stripa bak - bare sjarmerende!

  SvarSlett