26. januar 2014

Bestillingsstrikk til en liten gutt

En veninne av meg skulle bli tante til en liten gutt og spurte meg om jeg ville strikke noe for henne. Dette sa jeg ja til og resultatet ble selebukse og en jakke. 

Selebuksen er fra boken Myk start og er strikket i den midterste størrelsen, 4-8 mnd. Strikkefastheten på buksen er 28 m på 10 cm. Jeg brukte babyull fra Dalegarn som er 32m på 10 cm og strikket buksen på pinner 2.75mm og 3.25mm og satset på at det ville gå greit. Er ikke akkurat noe geni når det kommer til denne strikkefastheten, og ikke gidder jeg å sjekke heller.  Jeg strikket beina 20cm i motsetning til 18 cm som står i oppskriften.  Bena ble strikket frem og tilbake, mens jeg strikket rundt resten av buksen. Da slapp jeg så mye montering. Ellers fulgte jeg oppkriften slik den stod.


I ettertid ser jeg at jeg nok burde brukt mindre pinner da jeg felte av til seler. Kanten ruller litt og jeg tror det ville hjulpet med mindre pinner. Jakken er en oppskrift fra Sandnesgarn. Den ble funnet i heftet Tema 24 babyhefter og hentesett. Problemet der var at jakken var 3-6 mnd og jeg ville hatt den 6 mnd eller litt større slik at den hadde noenlunde lik størrelse som selebuksen. Ved litt leting fant jeg den samme jakken i et eldre hefte fra Sandnesgarn hvor den var i størrelse 6 mnd, i tillegg til 1, 2 og 4 år. (Hefte 0514 Barn 0-4 år) Jeg sammenlignet de to oppskriftene og det var faktisk den samme, bare at i størrelse 6 mnd var jakken strikket lenger i bol og armer.  

Jakken har raglanfelling noe jeg var veldig glad for. Har ikke sans for å måtte montere armer på i ettertid. Knappene ble litt ujevne. Burde ha planlagt litt i forhold til lengden på jakken hvor knappene skulle vært, så det får jeg huske på neste gang det skal strikkes en jakke med mange knapper. 

Det ble strikket en lettstrikka lue fra Nøstebarn i rillestrikk til, men den har jeg glemt å ta bilde av :( Den ble strikket rett før settet skulle gis bort i begynnelsen av januar, så da glemte jeg det helt ut. 

Til sammen ble det brukt 7 nøster (litt restegarn igjen) til bukse, jakke og lue. 

Strikkefakta

Mønster: Bukse med seler (Myk start)
Størrelse: 4-8 mnd
Garn: Dale babyull (elefantgrå 5931)
Garnmengde: 3 nøster + litt av nøste 4
Pinnestørrelser: 2.75mm og 3.25mm

Mønster: Sandnesgarn tema24 modell 18
Størrelse: 6 mnd
Garn: Dale babyull (elefantgrå 5931)
Garnmengde: Rett under 3 nøster
Pinnestørrelse: 2.5 mm21 kommentarer:

 1. Det var et nydelig sett du har strikket! Tenk å strikke på bestilling, det er imponerende! Ha en fin kveld hos dere..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :) Jeg pleier ikke strikke på bestilling, men hva gjør man vel ikke for veninner? :)

   Slett
 2. Så nydelig sett! Liker fargen! Så kjekt det var med raglanfelling på jakken, har strikket noen lignende med montering, men denne skal jeg sjekke ut:) Takk for inspirasjon!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg liker også denne fargen veldig godt!

   Slett
 3. Det var en nydelig farge!!

  SvarSlett
 4. Denne buksa strikket jeg i fjor vinter, og den ble etterhvert godt brukt. Den er veldig fin i rillestrikk, men jeg er ikke så glad i montering så da blei det en i glattstrikk her.

  Nydelig farge, og heldig venninne som har deg å spørre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Glemte å nevne i innlegget at jeg strikket bena frem og tilbake og resten strikket jeg rundt. Litt kjedelig med vrangmaskene, men da slapp jeg monteringen :)

   Slett
 5. Veldige fine, og ein verkeleg fin blåfarge! Eg har strikka tre versjonar av den buksa, og synst den er flott som gåve til små nyfødde!

  SvarSlett
  Svar
  1. En favorittfarge hos meg :) Ja jeg syns også dette er en fin bukse å gi bort i gave :) Dette er bukse nr 2 jeg har strikket

   Slett
 6. Så vakkert dette settet var, du har mye fint på bloggen så jeg legger meg til :) ha en fin strikkeuke, klem fra Beth

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Og hyggelig at du legger deg til :)

   Slett
 7. Å, for et nydelig sett:-) Jeg skriver også under på at buksa er kjempegod!

  SvarSlett
 8. Flott sett til en liten prins!

  SvarSlett
 9. Oi, et helt sett på bestilling! Du er god:) Jeg har strikka jakka som har vært brukt leeenge av 4 søsken. Den oppskrifta ligger i favoritt rekka mi!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var en veldig grei jakke å strikke. Enkelt men fint mønster har den også :)

   Slett
 10. Så utrolig fint sett! Jeg er helt imponert over hvor mye du strikker og hvor nydelig det blir. Oslo anorakken i forrige innlegg står på min liste også, din versjon er helt skjønn. Og det lille guttesettet her... tror ikke jeg rekker å strikke et helt sånt sett selv en gang, og du rekker å strikke gi-bort til både fjerne og nære. IMPRESSIVE. Gleder meg til neste innlegg :)

  SvarSlett
 11. Takk for det! jeg strikker nok litt mer enn jeg burde :) Men klarer ikke la være! Og babystrikk går jo som regel fort unna også.

  SvarSlett
 12. Kjempefin! Nydelig dus farge:)

  SvarSlett
 13. Nydelig i all sin enkelhet. Elefantgrå, så flott!

  SvarSlett