7. mai 2013

Flettejakken er ferdig!

Et prosjekt jeg faktisk ikke hadde så stor tiltro til var denne flettejakken som jeg skrev om i dette innlegget her Flettejakke til besvær. Innlegget er fra januar 2013, så det sier litt om at dette prosjektet har tatt tid.

Bolen gikk ganske raskt å strikke. Verre var det med armene. Bare det at man skal strikke to er nok til å legge hele prosjektet i strikkekurven. Noe som skjedde.

Men med nytt pågangsmot fikk jeg summet meg til å strikke to armer og fikk satt de i sammen med bolen slik at jeg kunne strikke den ferdig. Må si at det gikk ganske kjapt å strikke den ferdig etter det.


Tabber

Jeg klarte å glemme det første knappehullet. Det er jo så typisk, men orket ikke rekke opp, så jeg bare fortsatte. Jakken skal med andre ord ha fire knapper og ikke tre som min jakke har. Ja ja, det kunne vært verre!

Det skal foregå fellinger mellom flettene og de skulle da gjøres på rettsiden av jakken. Jeg fikk det for meg at det ville bli finere om jeg gjorde dette på vrangsiden, men den gang ei. Fellingene ble mye tydligere, så jeg skiftet taktikk og følgte mønsteret slik det ble beskrevet. Men selv om man gjør fellingen slik det står i oppskriften så synes jeg de blir veldig tydelige. Kanskje det er jeg som gjør noe feil? Jeg strammet en del da jeg strikket to masker sammen, så kanskje det er derfor? Har sjekket hos andre som har strikket jakken og hos noen har man fått et finere resultat.

I flettediagrammet skal man ha tre omganger mellom hver gang det skal flettes. Jeg begynner faktisk å lure på om jeg bare har hatt to omganger. Men fletter blir det jo uansett :)

Å flette tar veldig lang tid. Man må inn med en tredje pinne osv. Etter at jeg var ferdig med jakken ble jeg gjort oppmerksom på at man faktisk kan flette uten at en tredje pinne trenger å være involvert. (Typisk at man får denne informasjonen når jakken er ferdig). Greit å vite til en annen gang! Video om hvordan dette gjøres finnes her Flettehjelp.På armene strikker man rillestrikk 10 cm som man da bretter slik man ser på noen av bildene. Det hadde vel egentlig vært smartere om man strikket 5 cm med rillestrikk og så begynte rett på flettene. Da kunne man jo ha brettet opp slik på bildet, men man kunne også forlenget levetiden på armene ved at man kunne brette den ned når armene begynte å bli for små. Da hadde man hatt 5 cm med fletter å gå på, om dette er forståelig for deg som leser. Ikke alltid like lett å forklare :)

Prøvde å dampe jakken men det viste seg å ikke være så lett. Dere som har strikket jakken, hvordan gjorde dere dette?


Da jeg holdt på med jakken tenkte jeg at jeg ALDRI mer skulle strikke denne jakken igjen. Men etter å ha fått jakken litt på avstand så tenker jeg at det garantert blir en jakke til av denne sorten. Mønsteret er jo nydelig spør du meg. Og når man i tillegg har lært seg en ny måte å flette på så kommer det nok til å gå mye fortere.
Strikkefakta

Mønster: BabyDrops 14-2
Garn: Gjestal babyull
Strikkepinner: 3mm
Størrelse: 6-9 mnd

12 kommentarer:

 1. Men gled deg til å ta den i bruk! Det er en av jakkene vi brukte desidert mest til frøkna her, pen jakke som passer til så mye. Nesten fristende å strikke en til... (og var sleip nok til å få mamma til å strikke den første, hehe)

  Fellingene blir mindre tydelige etterhvert i bruk. Etter et par vask tenker du ikke over det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Satser på at fellingene forsvinner litt ja. Jakken skal gis bort til et kommende tantebarn som ventes i disse dager :) Satser på at fargen faller i smak, for det er jo en litt spesiell rosafarge.

   Slett
 2. Kjempe nydelig jakke, kanskje jeg må legge den inn på strikke listen... den og :/

  SvarSlett
 3. Herlighet for en nydelig jakke! :) Må vel kanskje lære meg å flette snart, syns det ser så vanskelig ut..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det trodde jeg også, men det er VELDIG lett. Et tips er jo å se på den videoen jeg linket til slik at du slipper å bruke flettepinne :)

   Slett
 4. Så mye fint du strikker! Ble veldig inspirert til å strikke babytøy når jeg så alt det flott du har laget!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Alltid gøy å kunne inspirere andre :)

   Slett
 5. Nydelig jakke! Det er ofte litt drøyt å strikke to armer, men så vært det når resultatet blir så fint:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Alt strevet er verdt det når man er ferdig ja :)

   Slett
 6. Den blei jo kjempefin! Nydelig sånn flettene samles oppover bak på ryggen :)

  SvarSlett