2. april 2013

Bukse med seler fra Myk start


Denne buksen fra boken Myk start har stått på listen min en laaaaang stund. Nå fikk jeg endelig fingen ut og strikket den. Jeg stoppet litt opp i oppskriften da jeg kom til buksebena. Usikkerheten gikk på om vrangborden skulle tas med når man skulle måle hele foten som skulle være 18 cm. Jeg sendte et par meldinger rundt på Ravelry til andre som hadde strikket buksen. Svarene som kom tilbake var forskjellige. Jeg tok da og sendte mail til May B. Langhelle.  Hun sa at vrangborden inngikk i de 18 centimetrene.


Bukse med seler


I ettertid tror jeg det bare ville vært lurt om jeg hadde strikket buksebena litt lengre, så hadde selebuksen holdt litt lengre. 

Buksen strikkes fram og tilbake, men da jeg hadde fått begge buksebena på pinnen endte det med at jeg strikket rundt istedenfor fram og tilbake. Litt kjedelig med at man da må strikke vrangmasker, men det lønner seg når man skal montere buksen! Kun buksebena og skrittet som skulle sys igjen på slutten.

Garnet som er brukt er Hifa hjerte superwash fra Hillesvåg ullvarefabrikk. Hadde kjøpt to hesper på 100g hver og står nå igjen med en rest på 12 g. Strikket buksen i størrelse 4-8 mnd.

Inne på Ravelry har jeg sett at andre har brodert navn på glattstrikket oppe på buksen, så det tenkte jeg også å gjøre når buksen får en mottaker.

Denne buksen kommer jeg garantert til å strikke igjen.


Strikkefakta

Mønster: Bukse med seler - Myk start
Størrelse: 4-8 måneder
Pinner: 2 1/2 og 3
Garn: Hifa hjerte superwash
7 kommentarer:

 1. Så fiiin :) Nydelig farge, og så lurt å strikke rundt heller enn å måtte montere så mye til slutt!

  SvarSlett
 2. Kjempeskjønn:-) Har også strikket denne og syns vel mønsteret var litt mangelfullt skrevet. Men resultatet blir jo kjempefint:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja resultatet ble bra, og det er jo det som teller :)

   Slett
 3. Superfin! :) Denne står på venteliste hos meg, men kjenner at jeg er tvilsom til så mye rillestrikk og montering etterpå. Har sett noen som laget den i glattstrikk, og det ble også veldig fint, så det er nok mulighet for at jeg gjør det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! ja det er jo alltid en mulighet for å strikke den i glattstrikk. Går nok mye fortere!

   Slett
 4. Hei hei, jeg som uerfaren i gamet har begynt på denne. Lurer på om jeg har gjort feil.. for i flere oppskrifter der denne buksen er strikket, står det at man skal strikke to stykker (et forstykke og et bakstykke). Slik jeg holder på, ser det ut som om jeg må sy beina sammen (ellers blir det altfor god plass til føttene). Er det meningen? altså, fra der man begynner å strikke og opp til skrittet der beina samles.

  For tror jeg ender opp med å gjøre det på samme måte som deg da, at jeg plutselig ender opp med å strikke rundt med vrangmasker.

  SvarSlett