12. januar 2016

Litt av hvert!

Det har vært stille på bloggen en stund, men det har likevel blitt strikket en del. Det har bare ikke kommet seg hit på bloggen. 

I september strikket jeg en ribbestrikkbukse fra boken Strikk til Nøstebarn. Kanskje litt kjedelig strikk for noen, men jeg har ikke noen problemer med litt rett og vrang :) Veldig greit strikk som man ikke trenger å konsentrere seg om.

                                            

Buksen strikkes enten i vanlig nøstebarnull eller silkeull. Jeg synes selv at den vanlige ullen virker litt "hard" så jeg kjøpte silkeullen til Nøstebarn. Veldig fornøyd da den ble myk og god selv før den ble vasket. Kommer garantert til å strikke mer i det garnet. Buksestørrelsen går fra 0-1 år hvor man da bretter buksen opp eller ned ettersom babyen vokser. Et genialt plagg som varer lenge!I tillegg til buksen ble det gitt en vest som heter "Sigga vest med hulsnoninger". Dette er en gratis oppskrift som du finner link til lenger nede. Jeg hadde ett nøste Holst supersoft liggende i fargen Opal som jeg brukte til denne vesten. 

Vesten er nok litt vid i utgangspunktet, men jeg vet ikke om det er garnet eller vrangstrikken i mellom som gjorde det, men vesten mistet helt formen i bruk. 

En veninne av meg ytret et ønske om en romper, så da jeg skulle på besøk en gang hadde jeg strikket en fletteromper i en fei. Har strikket en del av denne romperen tidligere, men synes det er et raskt og enkelt prosjekt å strikke og den er veldig søt på.  Fikk ikke tid å vaske romperen før jeg tok bilde, så fletten er ikke veldig pen på bildet. 

Romperen ble strikket i noe restegarn jeg hadde liggende. Alltid et pluss å få strikket opp litt garn som har ligget så lenge i garnhyllen.
Strikkefakta

Bok: Strikk til Nøstebarn
Mønster: Ribbestrikka bukse
Størrelse: 0-1 år
Garn: Silkeull, hvit
Garnmengde: 47.5 g (2.5g til snor)
Pinnestørrelse: 3mm

Mønster: Sigga vest
Størrelse: 0-3 mnd
Garn: Holst Supersoft
Farge: Opal
Garnmengde: 38.8 g
Pinnestørrelse: 3mm

Nettsted: Tiddelibom.no
Mønster: Flettet romper
Størrelse: 6 mnd
Garn: Mor Aase ull/bomull
Farge: Lilla 4823
Garnmengde: ?
Pinnestørrelse: 3mm og 3.5 mm

2 kommentarer:

  1. Hej, jeg kan ikke rigtigt finde dine kontaktoplysninger på bloggen. Er det muligt for dig at sende en mail til blog@woolspire.com? Det drejer sig om muligt sammenarbejde.

    Med venlig hilsen
    Casper.

    SvarSlett
  2. så søte småting du har strikket! Ha en fin lørdag hos deg!

    SvarSlett