30. august 2015

En gaveeske full av strikk!


En av mine veninner er gravid og venter en liten jente. Da måtte det jo strikkes litt småplagg i gave. Bølgejakken fra Dalegarn hadde jeg faktisk liggende i gavekassen i påvente av å gi den bort. En av mine jakkefavoritter for tiden. Veldig enkel og grei å strikke. Det står i oppskriften at armene skal strikkes fram og tilbake, men jeg strikker de rundt. Litt enklere og så slipper man så mye montering. Da er det kun under armene man må sy i sammen.

 I notatene mine står det at jakken er 2-4 mnd, men det får jeg ikke helt til å stemme med størrelsen på jakken. Den ser større ut. Men uansett, den passer når den passer :) 
Jakken har fått følge med en liten lue fra Nøstebarn, men i samme mønster som jakken. Luen er strikket i størrelse 0-3 mnd men på pinne 2.75 mm.


I tillegg har jeg strikket en liten rosa shorts fra Guttestrikkeboka i tynn merinoull. Shortsen er litt smal nede ved beina, og jeg har dermed felt mindre masker enn oppskriften sier før jeg begynte på ribbestrikken. Da ble den vid og god. 
Kjolen fra Sandnesgarn ble også med som gave. Den kan du lese om i forrige innlegg


Strikkegavene ble pakket inn i små gjennomsiktige gaveposer og i tillegg fikk de en lapp hvor det står litt praktisk info som vask osv. Det hele ble lagt i en rund eske som jeg tok cellofan rundt og pyntet med gullbånd. Alt kjøpt på Søstrene Grene.


Strikkefakta


Jakke

Hefte: Dalegarn #277
Mønster: Nr 4
Garn: Dale babyull
Farge: 0017
Parti: 8640
Pinnestørrelse: 2.5 mm

Lue

Bok: Strikk til Nøstebarn
Mønster: #1936 Lettstrikka babylue
Størrelse: 0-3 mnd
Garn: Dale babyull
Farge: 0017
Parti: 8640
Pinnestørrelse: 2.75

Shorts

Bok: Den store guttestrikkeboka
Mønster: Knebukser til alle mann
Størrelse: 3mnd
Garn: Tynn merinoull
Farge: 4312
Parti: 741998
Garnmengde: Ca 1 nøste
Pinnestørrelse: 3mm8 kommentarer: