29. oktober 2013

Lue x2

Strikkeheftet babystrik på pinde 3 har mye fint. Jeg har prøvt meg på djevelluen i heftet denne gangen. Luen strikkes rundt og er veldig kjapp å strikke. God passform ser den også ut til å ha.


Jeg har strikket den største størrelsen som er 18-24 mnd. Mottaker er litt over 2 år, og jeg var litt usikker på om størrelsene var små eller store, dermed brukte jeg Drops babymerino som har en strikkefasthet på 24 masker. Ser ut som det var et godt valg for luen satt fint på! (Jeg har ikke vasket eller dampet luen, så den ser litt sammenkrøllet ut på bildet.)

Luen har fått en "Homemade" etikett. Stempelet og lappen har jeg kjøpt på Søstrene Grene, mens stempelputen er kjøpt hos Panduro.

Strikkefakta
Mønster: Djævelhue
Størrelse: 18-24 mnd
Garn: Drops babymerino
Pinnestørrelse: Rundpinne 3mm
Garnmengde: Under 1 nøste


Denne Pixieluen ble jeg ferdig med i sommer, men har helt glemt å blogge om den. Luen er strikket etter denne oppskriften. Luen er i størrelse 3-6 mnd.Det var en grei måte å strikke luen på som du ser her. Etter man har felt av er det bare til å sy luen sammen og sette på snorer. Snorene har jeg strikket.


I ettertid ser jeg at det er flere versjoner av denne luen. Versjonene har hals, noe som nok er å foretrekke slik at man slipper glipe mellom luen og jakken på en liten baby. Luen er likevel UTROLIG søt på! Neste gang denne skal strikkes går jeg nok for en lue med hals. Kanskje denne oppskriften.

Strikkefakta
Mønster: Spiss babyhatt
Størrelse: 3-6 mnd
Garn: Lanett babyull
Pinner: 2.5mm
Garnmengde: Under 1 nøste
8 kommentarer:

 1. Djevelluen fra babystrik på pinde 3 har jeg også laget noen av :) Kjempefine luer. Nydelig farge du har valgt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg kommer nok til å lage flere av denne luen :)

   Slett
 2. Nydelige luer! Den siste av dem var ny for meg, knallsøt:) Så fin "homemade" lappe også!

  SvarSlett
 3. Så fine luer!Den fra heftet babystrikk på pinde 3 har jeg tenkt lenge jeg skulle strikke :) Den står på strikkelisten så den kommer nok på pinnene etterhvert :) Fin homemade lapp :)

  Ønsker deg en fin helg :)

  SvarSlett
 4. Søte luer begge to! Det er første gang jeg ser Pixielue uten hals, og jeg synes den var veldig fin! Til de aller minste som ligger i vogn må den være greiere enn den med hals, tenker jeg.
  God helg til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja du sier noe der. Det hadde jeg ikke tenkt på :)

   Slett