4. april 2016

Reprisestrikk

Noen mønstre har man en tendens til å vende tilbake til. For meg er det Flettet romper fra Tiddelibom og en flettejakke fra Garnstudio. 


Romperen er nummer fire i dette mønsteret. Et veldig raskt og fint prosjekt som er kjekt å gi i gave. Jakken har jeg strikket to ganger tidligere, men da i litt mer feminine farger.


 Romperen er strikket i litt tynnere garn enn hva som står i oppskriften. Men tror ikke det merkes så veldig godt da den er veldig tøyelig. I tillegg har jeg laget knappehull på den femte omgangen på vrangborden. Dette gjør det litt lettere om man må justere selene.Jakken er strikket i alpakkasilke fra Drops. Armene er strikket litt lenger enn det oppskriften sier. Hullraden som skal være i halsen har jeg kuttet ut. Ellers har jeg fulgt oppskriften.


Har alltid tenkt at jakken har vært mer til jenter enn gutter, men det tenker jeg ikke lenger etter å ha sett den på mottaker. En jakke som passer fint til begge kjønn! Jakken har også fått seg en rillestrikket lue fra Nøstebarn, men denne har jeg rett og slett glemt å ta bilde av.


Strikkefakta

Nettside: Tiddelibom.no
Mønster: Flettet romper
Garn: Drops babymerino, grå
Garnmengde: Ca 75g
Pinnestørrelse: 3mm og 3.5 mm

Nettside: Garnstudio.no
Mønster: Babydrops 14-2
Garn: Drops baby alpaca silk
Farge: Blå 6235
Garnmengde: Ca 141g

4 kommentarer: