29. mars 2016

Two shades of blue

Noen strikkeplagg har blitt gitt bort uten å bli blogget om. På tide at de blir vist fram! Den første jakken er Olivias omslagsjakke fra Pickles.no
Jeg har hatt noe blått duogarn liggende i garnlageret som jeg ville bruke til denne jakken. Både bol og armer er strikket litt lenger enn det oppskriften sier.


 4 knapper skulle festes på jakken. Syntes det ble litt vanskelig å sy de usynlige knappene fint på framstykket, så om noen har noen tips om hvordan man gjør det finere så gi meg et vink!


Strikkefakta

Mønster: Olivias omslagsjakke
Nettside: Pickles.no
Størrelse: 3-6 mnd
Garn: Sandnes Duo blå (5962)
Parti: 733605
Garnmengde: 105g
Pinnestørrelse: 4.5 mm
Lille snoningstrøje er strikket i Duett fra Sandnesgarn. Dette garnet finnes ikke lenger, men det er så og si det samme som Duo. Et blandingsgarn med andre ord. Jeg har strikket bolen og armene noen mønsterrapporter lenger enn det oppskriften sier. I tillegg har jeg lest på Instagram at armene kan være litt smale, så jeg la på 4 masker ekstra på hver arm. Disse maskene felles på slutten. Plagget strikkes i fire deler før man strikker de sammen. Et veldig enkelt og greit prosjekt som jeg kommer til å strikke igjen.Hvordan jakken ser ut når den brukes har jeg ikke fått sett siden mottaker fortsatt er for liten til den. Er jo alltid greit å få studere litt og om noe burde gjøres annerledes til neste gang den skal strikkes :)

Oppskriften finnes både i bok og gratis her

Strikkefakta

Bok: Strikkede babydrømme
Størrelse: 6-12 mnd
Garn: Sandnes Duett
Farge: 5930 (lys blå)
Garnmengde: Ca 206 g
Pinnestørrelse: 3mm og 4 mm

2 kommentarer: