24. mai 2014

Sødt og blødt

Jeg gikk til anskaffelse av boken Sødt og blødt av Lene Holme Samsøe for en stund siden. Boken kjøpte jeg hos adlibris til 95 kr. Det første jeg har strikket herfra er trøyen "Inderst inde". Den finnes i størrelsene 3 mnd til 3 år. 


                                      
"Sødt og blødt" av Lene Holme Samsøe


Jeg har strikket trøyen til mine to nieser og har strikket størrelsene 1 år og 3 år. Trøyen strikkes i to stykker, noe jeg gjorde. Men til neste gang kommer jeg til å strikke trøyen rundt slik at man sparer tid og det vil bli finere i sidene. 
Mønsteret på trøyen er veldig fint og lett å memorere. (Det vises litt bedre når trøyen er mer utstrekt enn på bildet) Deiling med litt avbrekk fra ribbestrikken.  Lurer på om det er noe feil i mønsteret for jeg fikk det ikke til å stemme med antall masker mønsteret skulle strikkes over. I oppskriften står det at mønsteret skal strikkes over de 28 midterste maskene. Det fikk jeg ikke til å gå opp med mønsteret. Manglet to masker for å få det til å stemme, og la dermed til to masker slik at jeg strikket mønster på de 30 midterste. Ved mønsterrad nr to hadde jeg da 26 masker og ikke 24 slik oppskriften sier. Ellers gikk resten av mønsteret veldig feilfritt!
Det skulle hekles en kant med fastmasker og deretter picot, men jeg tok bare fastmaskene. Oppskriften sier at fastmaskene skulle hekles tett, men da jeg gjorde det ble halsen helt bølgete. Rekte opp og hadde litt større mellomrom mellom maskene slik at kanten ble fin og jevn. (Planen var å ta bilder ute av trøyene, men vinden tok sånn tak i plaggene at jeg ga opp)

Garnet jeg har brukt er Sandnesgarn Miniduett i fargen 4405. Et blandingsgarn av ull og bomull, Må jo være perfekt til litt kjølige sommerdager på Vestlandet! Garnet kjøpte jeg for en god stund siden på garnutsalget deres. En utgående farge, noe som jeg synes er synd for fargen er veldig fin! 


Strikkefakta

Bok: Sødt og blødt
Mønster: Inderst inde
Størrelse: 1 år
Garn: Sandnes miniduett
Farge: 4405
Parti: 731037
Garnmengde: 67.1 g
Pinnestørrelse: 3mm

Størrelse: 3 år
Garnmengde: 85.5g
Fikk en rest på 47.4 g, så får en se på hva jeg skal strikke av det :)

14 kommentarer:

 1. Veldig søte trøyer! Bra jobba. Hva er det med disse danskene som er så glade i å strikke fram og tilbake for så å sy sammem?!? Jeg skjønner det ikke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha :) Skjønner heller ikke hvorfor de er så glade i det. Er jo ikke spesielt vanskelig å strikke rundt!

   Slett
 2. Så utrolig fine! Jeg har og bestemt at neste gang jeg skal strikke vester så blir det rundt og rundt - myyyye greiere! Fargen på garnet ligner veldig på en jeg har liggende i Sandnes sitt alpakkagarn, det har jeg også kjøpt på utsalget deres og fargen var utgående - veldig rart, den virker så populær den fargen! Håper de ombestemmer seg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skriver under på det! Tror kanskje jeg også har noen nøster av det alpakkagarnet liggende i skapet en plass. Så utrolig kjedelig når de kvitter seg med fine farger hele tiden. Men satser på at de da erstattes med nye fine farger igjen :)

   Slett
 3. De var bare helt knallfine! Ha en fortsatt fin strikkeuke hos deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ha en fin strikkeuke du også :)

   Slett
 4. Lekre ja! Også den fine fargen, da :) jaja, det kommer vel inn noe nytt og finere, får vi håpe:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt kjedelig med så lite farger å velge i i Lille lerke synes jeg. De burde hatt fargeskalaen som babyullen har!

   Slett