10. mai 2014

En liten bølgevest


Denne vesten strikket jeg for over 1 år siden, men er ikke blitt vist tidligere. Grunnen til det var at jeg ikke var helt fornøyd med den. Syntes at halsen ble utrolig vid og tenkte at den sikkert ikke ville sitte pent på. Dermed ble de løse trådene hengende og vesten lagt langt nede i strikkeboksen. 
Heldigvis for vesten ble den hentet fram igjen og trådene festet. Jeg var jo så smart da jeg strikket den at jeg byttet til nytt garn midt framme på vesten med det resultatet at man godt ser hvor trådene er festet. Dette gjør jeg ikke lenger for å si det sånn!Vesten fikk seg en liten "knekk" som vises godt på bildet, men jeg orket ikke finne fram strykejernet for å fikse det før jeg tok bilder. Lenge leve latskapen!

Hvis du har strikket denne, hva synes du om passformen oppe? Er den veldig vid, eller sitter den fint på?


Mønsteret ligger gratis her. Inne på siden ligger det en haug med andre gratisoppskrifter. I tillegg finnes mønsteret i heftet 0808 alpakka fra Sandnesgarn.


Strikkefakta

Mønster: Lunt til lillepigen
Mønster fra: Familiejournal.dk
Størrelse: 2 år
Garn: Gjestal babyull
Pinnestørrelse: 2 1/2 mm og 3 mm14 kommentarer:

 1. Så fin den var blant vårblomstene :) Jeg har strikket denne i str ett år, og da felte jeg en del flere masker øverst enn oppskriften sa. Da ble den veldig passe. Men det kan jo hende den sitter fint i denne størrelsen selv om halsen er litt vid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg får teste det ut når mottaker nærmer seg 2 år. Er den for vid så får jeg heller gjøre den litt smalere i halsen :)

   Slett
 2. Nydelig vest! <syns den ser veldig fin ut oppe, mønsteret ser vanskelig ut å få til;) Masse fint på bloggen din, gleder meg til å følge deg videre:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mønsteret ser kanskje vanskelig ut men det er ikke spesielt vanskelig :) Hyggelig at du vil følge meg videre!

   Slett
 3. Den var jo kjempefin! Ha en flott uke hos deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :) Ha en fin uke du også!

   Slett
 4. Denne vesten ser jo kjempefin ut! Jeg har ikke strikket dette mønsteret enda, så jeg vet ikke hvordan halsen er, men jeg kommer nok til å titte innom innlegget igjen for å få tips selv:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er et veldig fint mønster. Den sitter jo pent på når man ser i mønsterheftet til Sandnesgarn. Satser på at jeg ikke trenger å åpne fellingene for å gjøre den smalere :)

   Slett
 5. Åh, jeg digger dette mønsteret! Har ikke strikket den, men den står på den eeeevige lista, du vet ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjenner godt til den evige strikkelista ja :)

   Slett
 6. Fin topp! Takk for tips om side med oppskrifter, der fant jeg mye jeg vil lage :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det ligger en del fine oppskrifter det inne :)

   Slett