6. mars 2014

Se min(e) kjole(r)

Da har jeg strikket min fjerde hjertekjole fra Tora Frøseth. Jeg har tidligere strikket en Lilla hjertekjole og en dus rosa hjertekjole. Den første jeg strikket ble ferdigstilt lenge før jeg fikk bloggen, så den har ikke et eget innlegg. Kjolen finnes i størrelse 3mnd til 24 mnd, men strikker man kjolen litt lenger passer den nok fint til en treåring også. Link til oppskriften finnes nederst under "strikkefakta".


 Denne gang har jeg strikket kjolen i størrelse 1 år. Jeg har brukt babyull fra Sandnesgarn. Kjolen strikkes ovenfra og ned, noe som gjør det enkelt å justere lengden om man skulle ha behov for det.


Jeg har strikket den med pinne 3mm og 3.5 mm og følgt oppskriften slik den står. Etter vask ble den enda lenger enn opprinnelig, og nå er jeg litt usikker om den kanskje ble i største laget. Men det er jo ikke verre enn at mottaker kan vokse inn i den :)


Tror jeg til neste gang bare vil bruke pinne 2.5 mm og eventuelt 3mm for å få den litt mindre.
Før jeg sendte vekk de andre hjertekjolene til sine mottakere fikk jeg tatt litt bilder av alle de tre kjolene sammen. Den lilla er 6 mnd, den duse rosa er 3 mnd og den siste jeg strikket er 1 år. 


 Hjerteradene varierer litt etter hvilken størrelse man strikker. Synes de er veldig søte!


Blir nok ikke siste gang jeg strikker denne kjolen!


Strikkefakta

Størrelse: 1 år
Garn: Lanett babyull farge 4312
Garnmengde: ca 138 g
Pinnestørrelse: 3mm og 3.5 mm
24 kommentarer:

 1. Disse var jo supersøte! Og skikkelig godteskål med alle tre sammen <3 <3

  SvarSlett
 2. Nydelige alle tre! Det beste med å strikke til de små er at det mest sannsynlig blir passelig til slutt :)

  SvarSlett
 3. Bare nydelige, de røk rett inn på listen min :)

  SvarSlett
 4. Så koselig med alle tre samlet! Jeg er veldig glad i Tora Frøseth sine mønstere, enkel og klassisk stil, men med en tvist.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var litt gøy at jeg fikk tatt bilder av alle før jeg sendte dem bort :)

   Slett
 5. Så skjønne kjoler:-) Jeg har også strikket noen av disse og syns at hjertemønsterdelen blir ganske vid. Vet ikke om det kanskje er min strikkefasthet. Har da gått over til å bruke pinne 2.5 på hjertemønsterdelen og pinne 3 på den glattstrikkede delen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg skal teste det ut med mindre pinner jeg også. Eneste jeg bemerket meg da mottaker til den lilla kjolen (6mnd) prøvde den var at den var ganske stram i halsen. Og små babyer har jo så og si ikke hals og da kan det jo være greit at den ikke er så tettsittende helt der oppe. Men jeg strikker ganske stramt så det kan jo være min strikkefasthet som gjør det.

   Slett
 6. Så nydelige kjoler, lurer på om mønsteret går opp til 5 år… tusen takk for hyggelig kommentar hos meg! Ha en fortsatt koselig uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går vel an å strikke med litt tjukkere garn for å få den større. :)

   Slett
 7. Så flotte samlet! Mønsteret gjør seg i mange farger:) Luksus å få en sånn søt kjolegave!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det ble veldig fine bilder med alle tre kjolene sammen!

   Slett
 8. Nå har jeg bldd meg langt tilbake i bloggen din og beundret produksjonen. Så utrolig mye fint og flotte bilder! Jeg har akkurat svart deg på Ravelry om Dalehefte nr. 47. Jeg har det og kan scanne oppskriften til deg. Legger deg til som venn, og bloggen din kommer jeg selvfølgelig tilbake til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du synes det! Jeg har forresten fått tak i oppskriften, men takk for at du tilbyr deg å scanne den :)

   Slett
 9. Åååå, an e så fine den kjolen. Karina lagde den t lovise t ettårsdagen. An passe ennå. Altså an vokse ganske godt med ongen

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja eg har same erfaring. Veldig greit!

   Slett