22. mars 2014

En gammel oppskrift får nytt liv

Som mange andre strikkere bruker jeg også Ravelry i min søken etter nye og uoppdagede strikkemønstre. Jeg kan sitte i flere timer og bare bla gjennom mønster etter mønster. (For deg som enda ikke har oppdaget Ravelry, så er dette en strikkers mønsterparadis!)

For en god stund tilbake kom jeg over en babyjakke fra Sandnesgarn som jeg syntes var veldig fin. Jakken sto i et Mam´sell babyhefte. Hvor gammel oppskriften er vet jeg ikke. Kanskje du vet?
 Jeg sendte en mail til kundeservice hos Sandnesgarn for å høre om de hadde oppskriften tilgjengelig. Ikke lenge etterpå fikk jeg en pdf av mønsteret. Snakk om god service! Jeg har også kontaktet Dalegarn for noen oppskrifter og de har også sendt meg pdf-mønstre tilbake. Det er jo veldig hyggelig av de. Men man bør vite hvilken oppskrift og i hvilket hefte oppskriften står i når man henvender seg til dem.Jakken har et fint bladmønster på bolen og det  finnes 4 størrelser man kan strikke jakken i. 0-3 mnd, 3-6mnd, 6-9mnd og 9-12 mnd. Det finnes matchende lue og sokker. Jeg strikket kun jakken i størrelse 6-9 mnd. Har virkelig fått sansen for bladmønster for tiden, utrolig fint synes jeg.Jeg har gjort noen småendringer. Istedenfor å strikke armene 13 cm før man felte inn til rillekanten strikket jeg de 15 cm, i håp om at jakken skal kunne vare litt lenger. I tillegg droppet jeg to knappehull og har bare 3 knapper. I ettertid ser jeg at jakken er litt vid, så skal jeg strikke denne igjen kommer jeg mest sannsynlig til å ha knapper helt ned.Strikkefakta

Hefte: Mam´sell babyhefte nr 1516
Oppskrift: Nr 15
Størrelse: 6-9 mnd
Garn: Gjestal babyull farge 800
Parti: 30860
Garnmengde: Ca 100g (hadde under 1 g igjen)22 kommentarer:

 1. Helt nydelig jakke <3 Syns det er veldig fint (kanskje ikke like praktisk alltid?) med knapper kun øverst :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig med deg. Men skulle jeg angre er det ikke verre enn å rekke opp stolpen med knappehullene og lage knappehull helt ned :) men enn så lenge lar jeg den være som den et.

   Slett
 2. Fin jakke!! Jeg strikket meg en genser med oppskrift fra Sandnes garn i 1970- 71 med samme bladmønster. Syntes den var så fin at jeg strikket meg en ny av samme i 2012. Var på garnforretningen for å spørre etter garnet, men der hadde de ikke hørt om det engang.. Morsomt at du kom med denne fine jakken. Den vil jeg strikke til mitt barnebarn! Hilsen Marie, Ålesund.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er veldig gøy å finne frem igjen gamle strikkemønstre! Og bladmønster er jo så fint :)

   Slett
 3. For et godt tips å henvende seg til sandnesgsrn og dale om gamle mønstre! De har jo begynt å legge ut endel av de gamle mønsterne gratis på nettsidene sine. Mange skatter.

  SvarSlett
  Svar
  1. De burde legge ut alt av gamle oppskrifter spør du meg!

   Slett
 4. Dette var et vakkert mønster! Takk for tips angående gamle oppskrifter:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig greit at man kan få tak i gamle oppskrifter :)

   Slett
 5. Knallfine:) du e så flinke!!!

  SvarSlett
 6. For en skjønn jakke!

  Det gjemmer seg mange fine skatter i mønsterarkivene til SandnesGarn og Dalegarn! Sier som deg at de skulle lagt ut alle disse mønstrene - eller de kunne gitt de ut på nytt i hefter eller bokform og faktisk tjent penger på de.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja en bok med mange gamle skatter hadde jo vært supert!

   Slett
 7. Utrolig fin! Litt Bella-style, i grunn:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Havner i samme kategori som Bella ja :)

   Slett
 8. Kjempesøt! Jeg tenkte også Bella. Ganske tidløst mønster med andre ord :)

  SvarSlett
 9. Den var kjempesøt! Ha en flott helg, hilser ifra varmere strøk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det:) hørtes godt ut å være i varmen!

   Slett
 10. Hei. Går det an å være så frimodig og spørre om du deler oppskriften, for eksempel på mail?
  Har lett lenge etter den perfekte jakke å strikke til tulla i magen, og falt VELDIG for dette mønsteret.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg har ikke sett kommentaren din før nå! Dette er en oppskrift som jeg har fått gratis tilsendt av Sandnesgarn på pdf, så ta og skriv mailadressen din her du så sender jeg :)

   Slett
 11. Hei, kunne du tenke deg å dele dette mønsteret med meg også?
  lor-mek@online.no

  SvarSlett
 12. Kunne jeg også fått oppskriften? Monicah93@hotmail.com :)

  SvarSlett