3. desember 2013

Strikkede babydrømme
Denne boken hadde jeg store forventninger til etter at jeg såg et strikkeplagg fra boken inne på Instagram. Tenkte dermed at resten av boken også ville være fantastisk ettersom jeg har sett at andre har skrytt av boken.Joda, veldig fine bilder osv, men for min del ble denne boken en skuffelse. Syns at mange av plaggene i boken er litt "slapsete". Vet heller ikke om jeg liker kombinasjonen tykt garn og små babyer.  Jeg liker jo selv å strikke babyplagg i babyull eller annet tynt garn. De fleste oppskriftene har en strikkefasthet på rundt 21 masker.
Det var denne oppskriften som fikk meg til å kjøpe boken. Syns genseren var veldig fin med de store flettene. For deg som syns denne er like fin som meg, men ikke kommer til å kjøpe boken så ligger oppskriften gratis ute her!Denne jakken var også et av mønstrene jeg likte i boken.
                                                                                             

  Smaken er jo som baken, også når det kommer til strikkebøker. Så selv om jeg ikke var så entusiastisk over denne boken, kan det jo hende at du er blitt det nå etter å ha sett litt bilder :)11 kommentarer:

 1. Hei, eg er heilt einig med deg! Eg bladde raskt gjennom boka då ho kom på engelsk (Lullaby knits), og fekk det same inntrykket: Garnet er (etter min smak) altfor tjukt til dei små kroppane! Spesielt den lyseblå genseren med medaljong-flettemønster får den vesle jenta (med rosa pynt i håret) til å sjå ut som ein bodybuilder over skuldrane! Det kan vel ikkje vere meininga!?

  Men kanskje mønstera kan bli mykje finare med tynt garn? F eks vesten nedst, til venstre, kunne eg tenkje meg å strikke, og den beige genseren med knappestolpe ser også fin ut. Ja, igrunnen ser nesten alle mønstera fine ut, men det er altså noko med snittet som ikkje stemmer ....

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei den genseren ser ikke noe bra ut. Hadde vært mye finere om den satt tettere på kroppen blant annet.

   Slett
 2. Nydelige bilder, men er enig med deg. Derfor er jeg ikke så veldig glad i Pickles heller. For tykke pinner/tykt garn ofte, slurvete resultat og enkle oppskrifter skrevet vanskelig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det hadde ikke gjort noe om Pickles kom med oppskrifter med tynnere garn :)

   Slett
 3. Så flott blogg du har, godt at jeg fant deg, nå vil jeg legge meg til som følger! Ser at du strikker til litt yngre barn enn mine, men noen ganger går jo mønsteret til større str. også, men synd at den du viser til gratis mønsteret ikke gjør det, den var virkelig fin! Ha en flott strikkesøndag hos deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du liker bloggen min! Ja det er synd det gratismønsteret ikke har større størrelser.

   Slett
 4. Tusen takk for tips om at oppskriften ligger gratis ute på nett. Hadde faktisk tenkt å bestille boken fordi jeg har forelsket meg i akkurat den jakken! :) Men da kan jeg vente litt ann bokkjøpet :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gøy å kunne dele gratis strikkeoppskrifter når man kommer over slikt :)

   Slett
 5. Tusen takk for tips til gratisoppskrift, for en nydelig jakke! Har ikke sett denne boka før jeg..

  SvarSlett
 6. Takk for tipset, alle sammen!Jeg forelsket meg i samme genser, den med lukking på siden, leitet etter boken febrilsk i noen dager og fant plutselig denne bloggeren. takk og pris! Nå vil jeg i stedenfor å kjøpe boken, abbonere meg på Femina blogg og vil håpe på at da får jeg alt av barnemoten fra nå av! Hilsen, snart mormor for første gang)))

  SvarSlett