29. desember 2013

Babyjakke med nydelig mønster


I ett av de nye heftene til Dalegarn finnes det et nydelig jakkemønster. Hefte nr 277. Mønsteret består av bølgestrikk eller påfuglstrikk, alt etter hva man kaller det. Øverst på jakken er det et slags flettemønster. 
Da jeg hadde strikket bolen med påfuglmønsteret syns jeg at lengden var utrolig kort. Det ble dermed strikket to mønsterrapporter lenger. Jeg målte ryggen på jakken da den var ferdig og den målte 26 cm. I mønsteret måler den 24 cm. Nå vet ikke jeg om den lengden som står i oppskriften blir målt foran eller bak. Men tror jeg strikker en smule stramt, så kunne sikkert ha strikket på en litt tykkere pinne. (Eller bare måle strikkefastheten min før jeg begynner!?)I tillegg til at bolen er strikket lenger så er armene også blitt noen centimeter lenger. Jakken fikk jeg prøvt på min ca 7 måneder gamle niese som også er mottaker av jakken og luen. Den var utrolig fin på! 

Jeg hadde noen perleknapper tilgjengelig som gikk i samme fargetone som garnet. Perleknapper er en favoritt hos meg på jenteplagg. Mellom knappehullene er det ca 9 riller.

Luen som hører til jakken ble valgt bort og igjen var det lettstrikka babylue fra Nøstebarn som ble benyttet. Jeg strikket den største størrelsen, men la opp en maske mer slik at det ble 85 masker. De to første maskene ble kantmasker. Maskene 3 og 4 ble strikket vrangt, og så begynte jeg på mønsteret. Mønsteret er det samme som på jakken. Da fellingene startet på luen strikket jeg rillestrikk.

Jeg hadde 4 nøster tilgjengelig i Dalegarn babyull i farge 0020. Liker fargen veldig godt! 


Virkelig synd at jakken bare går opp til 12 mnd!Strikkefakta
Mønster: Dalegarn nr 277  (27704)
Størrelse: 9-12 mnd
Garn: Dalegarn babyull 0020
Garnmengde jakke: 143,5 g
Garnmengde lue: 30,5 g
Pinnestørrelse: 2.5mm


6 kommentarer: