9. mars 2013

På veg helseteppe av Pickles

Det ventes en ny baby i familien om et par måneder, og da må man jo ha et varmt og godt teppe til babyen.  Denne gangen falt valget på oppskriften til Pickles "På veg helseteppe".  Jeg har tidligere strikket et nesten likt teppe hvor jeg brukte oppskrift fra Garntudio. Det ble aldri ferdig, og endte med at det ble et prematurteppe. Grunnen til dette var at det gikk sent å strikke det, delvis pga at man på noen omganger måtte strikke vrangmasker en hel omgang. Det tar tid!"På veg helseteppe" 

Da jeg oppdaget oppskriften til Pickles såg jeg at teppet kun bestod av rillestrikk. Dette er greiere når man skal strikke noe så stort. Det kan til tider bli kjedelig å strikke på tepper synes jeg.


 Siden jeg ikke skulle strikke teppet i det garnet som stod i oppskriften tok jeg og justerte litt. Istedenfor å legge opp 110 masker la jeg opp 160 masker. Hadde 3 masker i hver side som kantmasker. Mønsteret går dermed over 154 masker.  I tillegg brukte jeg pinne nr 4.5 mm i motsetning til 6mm som stod i oppskriften.

Teppet måler ca 70x90 cm


Startet med å kjøpe 6 nøster av Dale babyull og regnet med at det skulle holde. Etter en stund såg jeg at det ville bli for lite av den mørkeste rosafargen som jeg startet med,  og kjøpte et nytt nøste. De to andre fargene ble det bare en liten rest igjen av.  Hver farge er strikket 5 ganger før jeg byttet til ny farge.
Det ser ut til at teppet er blitt omtrent like stort som oppskriften sier. Der skulle teppet også bli ca 70x 90 cm. Mønsteret var veldig enkelt og teppe gikk raskt å strikke. Verre var det med trådfestingen. 

Synes resultatet ble bra, og håper det faller i smak hos mottaker!
Strikkefakta 
Mønster: "På veg helseteppe" av Pickles
                                                Størrelse: ca 90x70 cm                                                      
                                                     Garn: Dale babyull (ca 350g)
                                       Pinnestørrelse: 4.5 mm

3 kommentarer:

  1. Så kjekt du la igjen en kommentar så jeg fant bloggen din :) Mye fint du strikker, teppet var nydelig!

    SvarSlett
  2. Kjekt du legger igjen en kommentar her :)

    SvarSlett
  3. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min! For et nydelig babyteppe du har strikket! Dette faller garantert i smak hos mottaker :)

    SvarSlett