20. februar 2013

Knit Pro strikkepinner

Som de fleste strikkere har jeg vært bort i disse typiske metallpinnene. De bråker og noen er svært glatte å strikke med. Etter at jeg begynte med Knit pro symfonie wood strikkepinner har jeg aldri rørt metallpinnene igjen. De er utrolig gode å strikke med, og det at man kan bytte strikkepinner mens man strikker er jo det største plusset med rundpinnene. I tillegg om man skulle starte opp et nytt prosjekt og skulle trenge pinnene på en annen rundpinne, ja så er det bare til å skru de av og starte på et nytt prosjekt. 

Rundpinnene kommer i to lengder. Den minste størrelsen er 10cm lange og passer til 40 cm rundpinne, mens den andre lengden ikke gjør det. Jeg startet opp med et starter kit med de lengste rundpinnene, men fant fort ut at jeg som regel strikket med 40 cm rundpinne. Etter litt leting på nett så fant jeg rundpinner som passet til den minste kabelen.

 De 4 første er pinner på 10cm som passer til den minste kabelen og danner 40cm rundpinne. De to siste til høyre passer til 60cm rundpinne og oppover.Kablene kjøpes separat, og ved kjøpet følger det med to stoppere og en "nøkkel". Stopperne brukes hvis man skulle trenge pinnene på et annet prosjekt slik at maskene ikke forsvinner av kabelen. "Nøkkelen" brukes til å skru pinnene fast i kabelen. 

Jeg har også pinner i Knit pro symfonie wood. Disse finnes som jeg vet i lengde 15 cm (som på bildet) og som 20 cm. 

Det blir litt svinn med strikkepinnene mine. Som regel ligger strikketøyet i sofaen og før man vet ordet av det så er uhellet ute. Det negative ved disse strikkepinnene er jo at de knekker fortere enn en metallpinne. 


Jeg pleier å kjøpe strikkepinnene på nett, for de er ganske dyre i strikkebutikkene. Det er Du store alpakka som er forhandler av Knit pro i Norge.

Her finner man 10cm lange pinner og de som er litt større. I tillegg til kabler og sokkepinner osv. Hun leverer kjapt og portoen er ikke særlig dyr. Anbefales :)

(Har ikke sjekket om det er så mye og spare ved å kjøpe de på nett, men jeg innbiller meg nå det!)

2 kommentarer:

  1. Jeg liker godt strømpepinnene til Knit Pro, men som du sier, det blir litt svinn. Foretrekker faktisk metallpinner i rundpinner, helst Addi sine-ikke de "gammeldagse" med sånn seig vaier og matt overflate. Men de bråker jo, det er sant. Kan også anbefale pinner av rosentre og ibenholt, de er skikkelig deilige å strikke med. Har hatt noen vaierpinner fra Knit Pro tidligere, men de ble litt for spisse for meg. Likevel; alltid kjekt å se hva slags utstyr folk foretrekker, oss strikkenerder i mellom :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har ikke prøvd Addi sine strikkepinner. Har hatt strikkepinner som har tilhørt mamma og mormor i tillegg til metallpinner fra Sandnesgarn. Takk for tips om pinnner i rosentre og ibenholt. Kanskje jeg skal prøve meg på en av disse neste gang :)

      Slett