15. september 2015

Strikket babysett

Mønsteret til dette settet så jeg første gang inne på Ravelry og syntes det var et fint og enkelt sett. Fant ut at jeg ville strikket dette settet til en veninne som ventet en liten gutt.
I oppskriften kunne man enten bruke babyull eller Stork. Etter litt søk på Ravelry fant jeg ut at Stork hadde samme strikkefasthet som Lille lerke som jeg hadde lyst til å strikke settet i. Det var da anbefalt å strikke på pinne 2mm. I alt kjøpte jeg 6 nøster med Lille lerke. Har surret litt med hvor mye jeg faktisk har brukt, men det gikk med mindre enn de 6 nøstene til jakken og romperen.


Hvilket årstall oppskriften er fra vet jeg ikke, men jeg syntes til tider at de strikkeløsningene oppksriften kom med var litt merkelige. Kanskje ikke fullt så merkelig at romperen egentlig skulle strikkes i to stykker for så å sys sammen i sidene. Siden jeg lider av litt monteringsangst fant jeg ut at det var lettest å strikke stykkene i sammen. Begynte å strikke de to stykkene hver for seg og da økningene var ferdige strikket jeg de sammen.

I tillegg var det ikke knapper i skrittet på romperen. Fant ut at det kunne være litt smart for de som faktisk skal skifte bleier med denne på. Laget en vrangbordkant hvor jeg strikket to hull. De to siste hullene laget jeg da jeg strikket vrangborden rundt bena.

Ble litt usikker på om det skulle strikkes mønster bak, men endte med å ikke gjøre det. Istedet strikket jeg vrangbord på begge sidene. 

Da jeg satt med det ferdige resultatet i hånden virket romperen veldig bred. Greit nok så er nok ikke dette en "slimfit" romper. Venter dermed i spenning på at mottaker skal bli stor nok til å se om den virkelig passer.


Noe jeg aldri har vært bort i før er at hver del strikkes ferdig for seg selv med raglan. Dette falt ikke i smak hos strikkeren som derfor tok en avstikker fra oppskriften og strikket den i et helt stykke med raglanfelling. 

Jeg vurderte å ha en eller to masker mellom raglanfellingene, men endte opp med ingen i mellom. Strikket da 2 vridd sammen, flyttet merketråden, 2 rett sammen. Enkelt og greit! Strikket raglanfelling til det var 18 masker igjen på framstykkene, 26 masker på bakstykket og 10 masker på armene. Jeg felte 7 masker jevnt fordelt og endte opp med 75 masker før jeg felte av. Håper da at den er vid nok til en liten baby.


I utgangspunktet skulle jakken ha krage. Denne ble også droppet. Liker jakken bedre uten.


Siden min bekymring for at romperen kom til å bli stor som en sekk, endte det med at jeg strikket en bleiebukse i tillegg. 


Den ble strikket av samme garn, men ikke med samme parti. Dette kan man til tider se når man legger bleiebuksen med resten av settet. Men pytt pytt! Bleiebuksen ble strikket etter størrelsen 3-9 mnd. Den ble ca 13.5 cm før deling til fram- og bakstykket. 62 masker tok jeg opp til vrangborden rundt beina og strikket 7 omganger før felling.

Bleiebuksen sys sammen i skrittet. For å få dette fint har jeg brukt Pickles sin video for sammenveving i glattstrikk. Da ser man ikke spesielt godt at de to delene er sydd sammen. 


Strikkefakta

Hefte: Dalegarn baby #142
Mønster: Nr 8 Romper og jakke
Størrelse: 5-8 mnd
Garn: Lille Lerke- Kitt 2425
Garnmengde: 58 g
Pinnestørrelse: 2mm


Bok: Strikk til mamma og mini
Mønster: Bleiebukse
Størrelse: 3-9 mnd
Garn: Lille lerke 2425
Pinnestørrelse: 2.5mm


20 kommentarer:

 1. Nydelig sett du har strikket, likte endringene du har gjort:) Så mye annet lekkert baby og småbarnstøy du også har strikket! Virkelig mye fint:)

  SvarSlett
 2. For et herlig sett til en guttebaby! På pinne 2 mm må plaggene være lette og tynne:) Bra du kom frem til endringer som gjorde strikkingen enklere :)

  SvarSlett
 3. Nydelig lite sett! Likte skikkelig godt detaljene på romperen! =)

  SvarSlett
 4. For et utrolig fint vintage-sett du har laget!

  SvarSlett
 5. Herlig, delikat sett du har strikket, heldige mottakeren!

  SvarSlett
 6. Nydelig sett! Og veldig lurt å strikke inn knapper i skrittet på romperen.

  SvarSlett
 7. Nydelig sett! Fin farge og flott mønster :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Er veldig glad i denne fargen :)

   Slett
 8. Strikker du på bestilling :)?

  SvarSlett
 9. Hei. Har du link til oppskrift? Finner ikke heftet :(

  SvarSlett
 10. Hei
  Jeg har lett og lett etter hjelp og kom til slutt over din side. Din romper ble nydelig! Kan jeg spørre om romperen passet mottaker? Jeg er usikker i starten på forstykket hvor det står "strikk til arbeidet måler 12 cm. Jeg har målt fra starten, mens det ser ut som om du har målt fra siste felling? I et annet hefte 47-12 forslår de knapper som deg, men med hemper.

  SvarSlett