28. juli 2014

Solskinnsdrakt fra Paelas

Mønsteret til Solskinnsdrakten har jeg kjøpt hos Paelas til 40 kr. Drakten finnes i størrelsene 1 år, 2 år og 3 år.  Mye fint inne på siden så anbefaler deg til å ta en titt om du ikke allerede har gjort det!

Jeg hadde kjøpt en utgått farge i Lerke fra Dalegarn som jeg tenkte ville passe fint til dette prosjektet. Man kan velge om man vil ha knapper i skrittet noe jeg gikk for. Tenkte det var litt mer praktisk når det kom til bleieskift osv. 

Man starter nede ved å strikke to stykker hver for seg hvor man øker til beina. Deretter setter man stykkene sammen og strikker videre i glattstrikk. Det står at det skal være 2 knapphull, men jeg lagte 3.


Man tar opp masker og strikker ribbestrikk rundt beina. Når det skal strikkes vinger tar man også opp masker og strikker vendinger slik at man får folder . Den første vingen strikket jeg veldig stramt fordi jeg ville ha den litt fast. Dette glemte jeg tydligvis ut da jeg skulle strikke vinge nr 2. 

Jeg hadde også glemt ut hvor mange masker jeg hadde tatt opp på den første vingen. Litt smart å telle antall masker man tar opp slik at vingene blir noenlunde like. Dette så selfølgelig ikke jeg før ETTER at jeg hadde festet alle trådene. Det endte med at jeg ikke kunne leve med den store forskjellen og rekte opp og strikket vingen på ny. På baksiden kan det strikkes inn en knapp. Synes knappen kom litt for langt ned, men det orket jeg ikke å fikse på etter all det styret med vingene! Greit å notere seg til neste gang. Var så heldig å faktisk finne en farge på knappene som var veldig lik fargen på garnet. I tillegg fikk jeg tre små knapper og en stor knapp i samme farge og mønster noe som var helt perfekt! Slike knappebutikker liker vi!


Detalj av vingen

Ribbestrikken nede på beinet


Jeg har aldri strikket i Lerke før. Det var godt å strikke med men delte seg litt fort, spesielt da jeg måtte ta opp og strikke vingen på ny. Til sammenligning med Sandnesgarn sin Duo så føles Lerke litt mykere og kanskje litt mer glansfullt. Ble veldig fornøyd med resultatet og kommer garantert til å strikke denne igjen!


Strikkefakta

Mønster: Solskinnsdrakt/ Sunny suit
Nettside: Paelas
Str: 1 år
Garn: Lerke
Farge: 3812
Parti: 7126
Garnmengde: ca 127 g
Pinnestørrelse: 3mm og 4mm12 kommentarer:

 1. Kjempefin! Denne har eg lyst til å strikke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) ja det er et utrolig søtt mønster

   Slett
 2. Åh! Den er så fin! Har nettopp besøkt siden deres og er overlykkelig! Mange fine oppskrifter der ja. Takk for at du deler erfaringene dine med drakten, kommer godt med når jeg nå skal prøve meg:)

  SvarSlett
 3. Kjempe fint eksemplar :-)

  SvarSlett
 4. Hei! Er nå ferdig med selve drakten, men ser at skulderdelen fremme er noe kortere enn skulderdelen bak..skal det være slik? Har strikket i str 1 år..

  SvarSlett
  Svar
  1. De skal vel i utgangspunktet være like lange. Men det er jo ikke sikkert det gjør noe?

   Slett
 5. Hvor er den bare blevet fin! Farven er ganske nydelig og de små vinger er da også super sød! Godt gået. Og det med de småting, som med at knappen sidder for lavt er for det meste en selv, det synes. Jeg synes i hver fald den er blevet rimelig perfekt! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar! Ja det er jo som ofte kun en selv som ser feilene på det man har strikket :)

   Slett