3. november 2013

Barselgave


Innleggene kommer litt ofte for tiden, jeg hadde plutselig så mye strikk som måtte vises frem! Her er det på ny Babystrik på pinde 3 det er blitt strikket fra. Denne gangen oppskriften "Fire fine trøjer". Jeg har valgt versjon C.


Jeg var ikke helt obs på at mønsteret kunne bli litt skeivt. Glemte visst å lese gjennom oppskriften før jeg startet. Det står med andre ord en bemerkelse om dette i oppskriften. Jeg prøvte så godt jeg kunne å få mønsteret rett, men det ble litt skeivt likevel. Men pytt pytt! Det var greit at mønsteret varierte litt, så ble man ikke så lei av det. Jeg pleier ikke å strikke ting som må monteres sammen, men jakken er ikke veldig stor og det gikk ganske kjapt å få den sammen.


Jakken ble gitt sammen med Bellakjolen som jeg blogget om for ikke så lenge siden. Bellakjolen er strikket i babymerino, mens jakken er strikket i Gjestal babyull.Ikke nok med det så ble det også sendt med en lue og et par sokker for å gjøre hele settet komplett.
Luen er en favoritt og kommer fra boken Myk start. Det gjør også oppskriften på sokkene.


Dette settet ble strikket av restegarn av babymerino.


Ble veldig fornøyd med settet!  En ganske stor barselgave, men jeg hadde ikke så mange strikkeplaner akkurat da dette ble laget. I tillegg så har jeg jo ikke egne barn som det skal strikkes til, så da kan man gjøre sånt :)Strikkefakta
Mønster: Fire fine trøjer versjon C
Størrelse: 6 mnd
Garn: Gjestal babyull
Garnmengde: ca 127,5 g
Pinnestørrelse 2.5mm og 3mm
Endringer: Felte 5 masker i halsen

Mønster: Babysokker på to pinner
Størrelse: 4-8 mnd
Garn: Drops babymerino nr26 og nr01
Garnmengde: Ca 18g hvitt og 17g rosa
Pinnestørrelse 2.5mm

For detaljer av luen se her

I går hadde  jeg meg en tur ut til fabrikkutsalget til Sandnesgarn. En farlig tur spør du meg! Jeg var på jakt etter et litt eldre mønsterhefte som jeg da fant, sammen med noen andre skatter. Øverst oppe til venstre er det Lanett babyull i en ny rosafarge. Dette garnet har jeg en plan for. Det blågrå garnet er også lanett men 2 sorteringsgarn. Vet ikke helt hva som var galt, men det var billig og kostet 20 kr pr nøste.

 Kjøpte også alpakkagarn som hadde fått for mye farge. Rekner med at det ikke gjør noe. Det ene brune nøstet er en ny garntype fra Sandnesgarn, merinoull. Samme strikkefasthet som Drops sitt Merino Extra Fine. Dette hadde fått en ujevn farge, men satser på at det ikke vises når jeg skal strikke med det. Litt kjekt å få prøvd et nytt garn. Halv pris på dette også, 26 kr. De to siste nøstene i en fin oransj farge er mini alpakka til 26 kr pr nøste. Lurer på om det var en utgått farge. Men jeg falt veldig for fargen så to nøster ble med hjem. 

Så mye for den garnslankingen min! 


10 kommentarer:

 1. For en herlig barselgave! Kan tenke meg til at mottakeren ble veldig fornøyd :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg fikk en veldig hyggelig takkemelding, så tror de var fornøyde :)

   Slett
 2. Du verden for en flott gave!! Litt skjev sjarm i jakken, og i bruk vil den være i bevegelse:)

  Litt garnsnop gir masse glede i seg selv!! Kos deg med det ny innkjøpte!!

  God søndag!!

  SvarSlett
 3. Ha en fin søndag til du også, og takk for hyggelig kommentar :)

  SvarSlett
 4. Så skjønn den jakka ble! Og for en nydelig hjemmestrikka gave:-)

  SvarSlett
 5. Dette var litt av en barselsgave! Så utrolig mye fint! Jakka og resten av settet ble jo helt nydelig! :)

  SvarSlett
 6. Sukk så utrolig fin barselgave!Virkelig flott! :) Herlig med nytt garn :) Gleder meg til å se hva du strikker av det :)

  Ønsker deg en fin uke :)

  SvarSlett