26. januar 2014

Bestillingsstrikk til en liten gutt

En veninne av meg skulle bli tante til en liten gutt og spurte meg om jeg ville strikke noe for henne. Dette sa jeg ja til og resultatet ble selebukse og en jakke. 

Selebuksen er fra boken Myk start og er strikket i den midterste størrelsen, 4-8 mnd. Strikkefastheten på buksen er 28 m på 10 cm. Jeg brukte babyull fra Dalegarn som er 32m på 10 cm og strikket buksen på pinner 2.75mm og 3.25mm og satset på at det ville gå greit. Er ikke akkurat noe geni når det kommer til denne strikkefastheten, og ikke gidder jeg å sjekke heller.  Jeg strikket beina 20cm i motsetning til 18 cm som står i oppskriften.  Bena ble strikket frem og tilbake, mens jeg strikket rundt resten av buksen. Da slapp jeg så mye montering. Ellers fulgte jeg oppkriften slik den stod.


I ettertid ser jeg at jeg nok burde brukt mindre pinner da jeg felte av til seler. Kanten ruller litt og jeg tror det ville hjulpet med mindre pinner.



 Jakken er en oppskrift fra Sandnesgarn. Den ble funnet i heftet Tema 24 babyhefter og hentesett. Problemet der var at jakken var 3-6 mnd og jeg ville hatt den 6 mnd eller litt større slik at den hadde noenlunde lik størrelse som selebuksen. Ved litt leting fant jeg den samme jakken i et eldre hefte fra Sandnesgarn hvor den var i størrelse 6 mnd, i tillegg til 1, 2 og 4 år. (Hefte 0514 Barn 0-4 år) Jeg sammenlignet de to oppskriftene og det var faktisk den samme, bare at i størrelse 6 mnd var jakken strikket lenger i bol og armer.  





Jakken har raglanfelling noe jeg var veldig glad for. Har ikke sans for å måtte montere armer på i ettertid. Knappene ble litt ujevne. Burde ha planlagt litt i forhold til lengden på jakken hvor knappene skulle vært, så det får jeg huske på neste gang det skal strikkes en jakke med mange knapper. 

Det ble strikket en lettstrikka lue fra Nøstebarn i rillestrikk til, men den har jeg glemt å ta bilde av :( Den ble strikket rett før settet skulle gis bort i begynnelsen av januar, så da glemte jeg det helt ut. 

Til sammen ble det brukt 7 nøster (litt restegarn igjen) til bukse, jakke og lue. 





Strikkefakta

Mønster: Bukse med seler (Myk start)
Størrelse: 4-8 mnd
Garn: Dale babyull (elefantgrå 5931)
Garnmengde: 3 nøster + litt av nøste 4
Pinnestørrelser: 2.75mm og 3.25mm

Mønster: Sandnesgarn tema24 modell 18
Størrelse: 6 mnd
Garn: Dale babyull (elefantgrå 5931)
Garnmengde: Rett under 3 nøster
Pinnestørrelse: 2.5 mm



20. januar 2014

Osloanorakken i rosa

Osloanorakken fra Pickles ble julegave til en niese. Den er strikket i størrelse 3-4 år og var en smule stor til mottaker. Men satser på at hun vokser inni den før armene blir for korte!


Jeg har brukt garnet Nepal. Kjøpte inn 10 nøster, 5 av hver farge. Kan ikke si at jeg er så veldig fornøyd med garnvalget. Da jeg satt og strikket og hadde genseren på fanget klødde den. (Jeg har lett for å klø av garn, men likevel!) Da begynte jeg å angre en smule på at jeg hadde brukt dette garnet. Opprinnelig hadde jeg tenkt å strikke den i Alfa fra Sandnesgarn, men det hadde ikke butikken. Skal jeg strikke anorakken igjen blir det med et annet garn.


Mottaker er veldig glad i Hello Kitty og knappene ble deretter.



Utenom garnvalget er jeg passelig fornøyd med hvordan resultatet ble, MEN sammensyingen under armene ble en smule katastrofe. Aner ikke hva jeg tenkte på da jeg sydde sammen, men pent ble det ikke. Jeg må med andre ord bli flinkere til å sy sammen plagg! 


Strikkefakta

Mønster: Oslo-anorakken
Størrelse: 3/4 år
Garn: Nepal
Garnmengde: Cerise 4 nøster + litt av nøste 5
Støvrosa 4 nøster
Pinnestørrelse: 5 mm

19. januar 2014

Og vinneren er

Takk til alle dere som deltok i min lille konkurranse, og velkommen til nye følgere!
Trekningen er unnagjort på den gode gamle måten med papirlapper. Kjæresten fikk æren av å trekke vinneren.

Og vinneren ble : 


Kristin er innehaver av bloggen ispinner


12. januar 2014

Bloggen er 1år! Giveaway


For 1 år siden startet jeg opp bloggen min. Det var mest for min egen del, slik at jeg lettere kunne se hva jeg hadde strikket, hvilket garn jeg hadde brukt osv. Altså en strikkedagbok!
Men ingenting er jo kjekkere enn når dere legger igjen kommentarer på det jeg har strikket. Setter stor pris på det!

 Derfor vil jeg trekke ut en vinner blant dere som vil få heftet til Marte Helgetun "Babyluer" sendt i 
posten.

1 lodd : Kommentere på dette innlegget
1 lodd: Bli følger av bloggen

Dermed kan både dere med og uten blogg delta :) 

Jeg vil trekke vinneren søndag 19 januar.




8. januar 2014

Nøstebarndress i striper

 Til den minste niesen til jul laget jeg en dress fra boken "Strikk til Nøstebarn". Egentlig et veldig greit prosjekt når man bare kom i gang.  Garnet som er brukt er Holst supersoft i fargene Allium og Peony. Det står at det går med 200g garn i oppskriften (nøstebarngarn) så jeg hadde bestilt 150g av hver farge. Dressen strikkes med dobbel tråd.



Jeg bestilte etterhvert litt mer av Allium, den mørkeste for jeg syns det så ut som at jeg kanskje kom til å få litt for lite. Men hadde jeg delt det ene nøste i to så hadde jeg nok hatt nok. Det tok jeg ikke sjansen på.



Siden jeg strikket i striper fikk jeg et lite problem bak da det skulle strikkes vendinger. Det kan man jo godt se på bildet. Visste ikke om det fantes en måte man kunne klart å lage striper på mens man strikket vendinger, men orket ikke begynne å lete på nettet. Rekner med at dressen blir brukt som sovedress osv uansett, så litt skjønnhetsfeil tåler mottaker håper jeg. 

Jeg har strikket fire omganger med den mørkeste (allium) og to omganger med den lyseste fargen(peony). Jeg har strikket den litt lengre både på bein og armer i håp om at den skal kunne vare en stund. I alt veier dressen med knapper ca 211g


Fant noen søte saueknapper 

Dressen er ikke akkurat veldig myk, men følte ikke at den klødde noe nevneverdig. Vet jo at mange strikker dressene i dette garnet så da må det jo gå greit. Et strikkeprosjekt jeg mest sannsynlig kommer til å strikke igjen, men kjenner det ikke haster :)

Strikkefakta

Mønster: #1925 Heil dress i dobbelt 2-tråds garn
Størrelse: 6-12 mnd
Garn: Holst supersoft uld
Garnmengde: Allium (mørk rosa) ca 140g
                Peony (lys rosa) ca 60g
Pinnestørrelse: 3.5 mm og 4.5mm